in Новини
Създадена на 22 Юни 2024

doborovolno otryadiНа 22 юни 2024 година на стадион "Чавдар" в Троян се проведе Третото национално състезание на доброволните формирования към общините в Република България.

trojn 333В надпреварата взеха участие представители на 20 общини, като участниците мериха сили в четири дисциплини.

Организатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Община Троян и Националната асоциация на доброволците в Република България.

След оспорвана надпревара  резултатите от класирането са известни  - трето място за отбора на община Кюстендил на третото национално състезание на доброволческите формирования

Поздравления!

Честита награда!

trojn

in Новини
Създадена на 20 Юни 2024

dobrovolci 2На 20 юни 2024 година в Разград се проведе третото по ред Национално състезание на млади доброволци
Организатори на състезанието са Националната асоциация на доброволците в България и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) към МВР. Инициативата за провеждането на надпреварата е във връзка със зачестилите природни бедствия и необходимостта от превенция и ангажиране на обществеността с темата за привличане на членове на доброволческите отряди.
Седем отбора от София, Кюстендил, Казанлък, Провадия, Белово, Кубрат и Исперих премериха сили, бързина и умения в Градския парк в Разград. Младите доброволци се съревноваваха в три дисциплини – издърпване на гума с въже, поставяне на шланг за бързина, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафетно построяване на дига.
В оспорваната надпревара първо място спечели отборът от Кюстендил с комплексен сбор точки 176. На второ място се класираха доброволците от Кубрат, които събраха 164 точки. Трети в състезанието остана тимът от Казанлък със 161 точки. За призовите места бяха осигурени купи, медали и периферни компютърни устройства.
Наградите връчиха старши комисар Любомир Баров, заместник директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) към МВР, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков и кметът на Разград Добрин Добрев.

Поздравления за достойното представяне на отбора - на членовете и  неговите ръководители - Благой Везенков - инспектор РСПБЗН - Кюстендил, Ивайло Чалъков - експерт община Кюстендил и Весела Начева - учител в ЕГ - Кюстендил

dobrovolci 5

dobrovolci-1
dobrovolci-3
dobrovolci-4

 

 

in Новини
Създадена на 14 Юни 2024

p kran 17

 

 

В средата на месец юни 2024 година деца от група "Пчеличка" на детска градина "Слънце"  посетиха РСПБЗН - Кюстендил.

Те се запознаха с професията пожарникар и разгледаха използваната техника. Най - вълнуващо преживяване бе демострацията с големия кран.

Сърдечни благодарности на татко Краси и прекрасният екип от професионалисти на РСПБЗНС- Кюстендил, които превърнаха деня на малките "пчелички" в незабравимо преживяване и обогатиха техните представи за професията ПОЖАРНИКАР.

Навярно с това посещение ще започнат мечтите на децата за бъдещата им професия.

p kran 13